Allis Company

Kategorier

Tillverkare

Information

Bästsäljare

Utvalda

Köpvillkor

Alli’s Company - allmänna villkor för konsumentköp

Köp- och leveransvillkor sammanfattning

·       Alla priser är inkl moms.

·       För att beställa måste du kunna ta emot e-post för att bekräfta och fullfölja ett köp.

·       Du betalar säkert och smidigt med kontokort eller postförskott.

·       Leveranstiden är beroende av godsets storlek. Beställer du före kl 12 har du dem normalt dagen efter men leveranstider upp till 4 arbetsdagar kan förekomma. Alla försändelser sker med Posten.

·       Enligt konsumentköplagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, du betalar då själv returfrakten. Om delen är felaktig vid leverans eller går sönder inom 6 månader reklamerar du produkten och vi ersätter den med en likvärdig.

·       Om du vill ångra ditt köp, reklamera eller har frågor om pågående leverans så loggar du in på Min sida och skriver in dina ärenden där så får du snabb kontakt med oss.

Nedan kan du läsa mer detaljerat om köp- och leveransvillkor.

1. Vem får handla hos oss?

För att få handla hos oss måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt vara fri från betalningsanmärkningar. Vi förbehåller oss rätten att annullera en beställning av en person som har uppgivit felaktiga personuppgifter eller har betalningsanmärkning.

Alli’s Company riktar sig till privatpersoner.

2. Tillämpning

Dessa villkor gäller, om inte annat har överenskommits, för alla avtal som Alli’s Company ingår med privatpersoner. Avtalet upprättas samtidigt som Alli’s Company bekräftar din beställning. Genom att beställa accepterar du de allmänna villkoren.

3. Prissättning

Samtliga priser som anges på hemsidan är angivna inklusive moms men utan frakt och ev postförskottsavgift.

4. Betalningsvillkor

Kortbetalning

Hos Alli’s Company kan du betala med kontokort (betal- eller kreditkort) via Visa eller Mastercard, knutna till bank i Norden. När du handlar med kort måste du ange kortnummer, kortets giltighetstid samt säkerhetskoden (de tre sista siffrorna) på kortets baksida.

Din onlinebetalning är säkrad genom att Alli’s Company använder betalningstjänster från PAYSON (www.PAYSON.se) samt banken. PAYSON system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av PAYSON och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser. Alli’s Company har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.

PAYSON stödjer också 3D Secure för att identifiera kortinnehavaren vid köp på Internet och därigenom minska risken för missbruk av kortuppgifter. Är ditt kort anslutet till 3D Secure kommer du att kopplas över till din bank för verifiering innan betalningen godkänns. Har du ytterligare frågor kring säkerheten eller betalningssätt är du välkommen att kontakta Alli’s Companys kundtjänst.

5. Leverans- och fraktvillkor

Alli’s Company samarbetar med Posten AB och levererar endast inom Sverige. Produkterna skickas antingen till ditt lokala postombud eller direkt hem till dig beroende på försändelsens vikt och volym.

Leveransadress

Alli’s Company bär risken tills produkten är avlämnad till kund. Observera att vid val av annan leveransadress övergår risken på dig när produkten är avlämnad till angiven adress.

Leveranstid

Leveranstiden är, beroende på godsets storlek, normalt 3 - 4 arbetsdagar. Om beställningen avser mindre gods och är genomförd under arbetsdag före kl. 12.00, sker leverans normalt efterföljande arbetsdag.

Beställer du flera produkter kan godset komma i flera försändelser, dels eftersom produkter ofta är svåra att sampaketera. Alli’s Company ansvarar inte för någon skada till följd av att de aviserade leveranstiderna överskridits.

Fraktalternativ

Det finns flera typer av frakt beroende på vikt och storlek:

·       Paket som väger upp till 20 kg levereras som postpaket till närmaste utlämningsställe. Anger du ditt mobilnummer vid beställning får du ett SMS när paketet finns att hämta ut.

·       Paket som väger mellan 20-35 kg eller skrymmande gods levereras som Företagspaket till närmaste Företagscenter. En avi skickas till dig när paketet finns att hämta på Företagscentret. Däremot skickas Företagspaket som är direkt aviserade till en företagsadress fram till dörren.

·       Paket som väger över 35 kg skickas på pall eller i bur. Pallar körs ut till privatpersoner efter överenskommelse om dag. Om du inte är hemma på angiven tidpunkt får du själv hämta på godsterminalen alternativt betala för ny utkörning. Är pallen adresserad till ett företag körs godset ut direkt utan föregående avisering.

·       Om du anger en leveransadress (endast möjligt vid kortbetalning) till annat företag kommer Postens Företagspaket dörr till dörr att användas. Gods över 35 kg eller skrymmande gods kommer att skickas på pall eller i bur. Godset skickas direkt till företagets adress utan avisering. Är inte mottagaren anträffbar läggs en avi i lådan och kunden får själv kontakta Posten för att få godset utkört igen mot en avgift alternativt hämta godset själv.

För vidare information se Posten.

Outlösta paket

För outlösta paket, eller om mottagaren inte vill ta emot leveransen, debiteras en avgift för att täcka Alli’s Companys transport- och administreringskostnader.

6. Mottagningskontroll av gods och anmälan av transportskada

Produkter från Alli’s Company levereras genom Postens försorg. Det åligger köparen/godsmottagaren att vid godsets mottagande undersöka att godsets transportemballage är oskadat och säkerställa att rätt antal kolli tas emot.

Om den levererade produktens transportemballage uppvisar skador måste produkten omedelbart packas upp för att se om något saknas eller är skadat. Om så är fallet ska en reklamation göras till Postens Kundtjänst eller via Postens hemsida www.posten.se. För information om tillvägagångssätt vid anmälan se här. Synlig skada reklameras omedelbart, dold skada inom 7 arbetsdagar. Vid frågor som rör anmälan om transportskada är du välkommen att kontakta Alli’s Companys kundtjänst.

I de fall köparen inte är densamme som godsmottagaren är det på köparens ansvar och skyldighet att informera godsmottagaren angående gällande villkor.

Köparen/godsmottagaren kan alltid vägra att ta emot en produkt som uppvisar skador på transportemballaget i samband med att den levereras. Köparen/godsmottagaren får inte själv skicka tillbaka skadat gods till Alli’s Company. Det är Posten som ansvarar för att det skadade godset blir hämtat. Transportemballage, förpackningsmaterial, bubbelplast etc. måste sparas.

7. Ångerrätt

Vid köp i vår Internetbutik gäller lagstadgad ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen.

Du kan ångra ditt köp upp till 14 dagar (minst 7 arbetsdagar) från det att du tagit emot produkten eller hämtat ut den via ditt Postombud. För att din ångerrätt ska gälla måste den returnerade produkten vara i väsentligen oförändrat skick, det vill säga oanvänd och i oskadat skick. Alli’s Company förbehåller sig rätten att granska returen och göra en bedömning om kraven för ångerrätt uppfylls. Först därefter kan returen till fullo godkännas och köpet hävas.

Om du utövar ångerrätten står du själv för returkostnaden. Eventuell återbetalning av returkostnad sker ej i samband med retur utan endast under förutsättning att returen godkänts i enlighet med vad som föreskrivs nedan.

För utövande av ångerrätten måste du meddela oss detta inom den föregivna perioden. Detta gör du genom att logga in på ditt konto (Min sida på Alli’s Company), går in på aktuell order och följer anvisningarna för Returer. Du kommer därefter motta en retursedel via e-post som ska följa med i det paket du returnerar till oss. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen!

När Alli’s Company har fått tillbaka produkten och godkänt returen sker återbetalning i normala fall inom några dagar. Beroende på betalningsmetod och handläggningstid hos respektive bank kan återbetalningen ta olika lång tid. Återbetalning sker dock, förutsatt att returen godkänts, senast 30 dagar från det att produkten returnerats till Alli’s Company.

Tänk på följande när du gör en retur:

·       Spara alla kartonger och förpackningsmaterial under de 14 dagar som ångerrätten gäller.

·       Paketera produkten väl. Produkten ska returneras på motsvarande sätt som du fick den levererad.

·       Du som kund ansvarar för transporten tillbaka till oss. Därför är det viktigt att du skickar produkten rekommenderat.

·       Returnera produkten i oanvänt och oskadat skick inom 14 dagar från det att du tog emot leveransen, eller hämtade ut varan via ditt Postombud.

·       Spara din retursedel. Retursedeln ska skickas med i försändelsen.

8. Fel i vara

Vid fel i varan kan du enligt konsumentköplagen kräva avhjälpande eller omleverans om detta kan ske utan väsentlig olägenhet för Alli’s Company.

Enligt konsumentköplagen måste du som köpare bevisa att felet på produkten fanns redan vid köpet. Fel som uppkommer inom 6 månader från köpet antas dock vara ett ursprungligt fel om inte Alli’s Company kan visa motsatsen.

Meddelande om fel i vara

Ett meddelande om fel måste lämnas till Alli’s Company inom "skälig tid" efter det att du märkt eller borde ha märkt felet (reklamation). Om du reklamerar inom 2 månader anses det alltid som skälig tid enligt konsumentköplagen.

Tillvägagångssätt vid anmälan om fel i vara

Om du vill reklamera en produkt loggar du in på ditt konto (Min sida på Alli’s Company), går in på aktuell order och följer anvisningarna för Returer. Du kommer därefter motta en retursedel via e-post som ska följa med i det paket du returnerar till oss. I förekommande fall ska reklamationen även innehålla information om att slitagedelar har bytts ut i samband&